Met deze interieurinrichting bereik jij de mooiste woonkamer!

Van alle plekken in huis is je woonkamer toch wel één van de belangrijkste. Het is de plek waar je neer ploft na een lange dag. je ontspanningshoekje en bovendien de eerste spot die jouw gasten gaan zien. Zo’n belangrijke plek verdient natuurlijk wat extra aandacht. In dit blog vertellen we je alles over een mooie inrichting voor woonkamer.

De woonkamer interieurtrends van 2022

Een jaar vol nieuwe fotobehang trends van 2022! Dit jaar staat veelal in het teken van natuur. Aardetonen, organische vormen en zwarte details. Denk aan zwarte frames en onderstellen. Maar niet getreurd voor de wat meer bonte liefhebbers! Het jaar 2022 staat ook voor niks is te gek. Kleuren, texturen en contrast zijn helemaal hot. Durf eens lekker gek te doen!

Lees ook:  Een foto op canvas koffiebonen

Welke bank past bij je woonkamer?

Een bank is de absolute basis van jouw huis. Zorg daarom dat het past bij de rest van je huis, maar tegelijkertijd opties biedt om contrast aan te brengen. Heb je een donkere vloer? Ga dan voor een lichte bank? En andersom. Heb je een zwart onderstel van de bank zet er dan een salontafel onder met een ander onderstel, bijvoorbeeld hout of glas.

De beste salontafel voor jouw woonkamer

Alles van vroeger komt terug. Vintage is het nieuwe modern. Sterker nog wie gebruikt koopt doet het goed! Er zijn tal van leuke websites en socials waarop oude designer meubels worden aangeboden. Ook bij salontafels is er wat betreft interieurinrichting een duidelijke trend te zien, namelijk organisch. Glas en met gekke vormen. Of juist keramiek en strak. Minimalisme voert de ondertoon.

Inspiratie nodig? ontdek Originele decoratie voor de kinderkamer

Met de eettafel en stoelen de interieurinrichting compleet maken

Ze zeggen weleens als je een bank, keuken, eettafel en stoelen hebt ben je klaar. Althans bijna dan. Plus je salontafel en wat accessoires. Maar serieus heel veel meer dan dat heb je niet nodig. Zo kun je zitten, eten en drinken. Voor de eettafel is het belangrijk om te kijken naar het fotobehang of behang die je hebt. Wil je een gezellig en praktisch effect? Ga dan voor een ronde tafel. Heb je veel ruimte? Kies dan voor een mooie langwerpige tafel. Ook hierin kan organisch erg mooi zijn in plaats van een traditionele vorm. Qua materialen kun je ook alle kanten op, maar houd rekening met de rest van je meubels. Afwisseling is key!

Maak je interieurinrichting van de woonkamer af met accessoires

Zeker niet onbelangrijk zijn de accessoires! Dit geeft warmte aan je woning. Heb je gekozen voor veel neutrale kleuren, ga dan wellicht voor wat opvallende accessoires. Voordeel hiervan is namelijk dat je makkelijk kunt vervangen en verplaatsen.